dinsdag 31 maart 2020

Een boutje en een moertje en een schroefje en een nippeltje..

Dag .. van het thuiszitten. Welke dag weet ik eigenlijk niet meer, ik vind het al knap dat ik nog weet dat het dinsdag is. Op één of andere manier lijken de dagen toch best veel op elkaar. Met die verandering dat Jan vandaag een vrije dag had. Dus ontbeten we samen en nadat hij Boris uit had gelaten was de vraag wat te doen vandaag. Klussen zat, zoals ik gisteren al duidelijk maakte.

Ik had mijn zinnen op de zijtuin gezet. Maar toen ik Jan vroeg wat zijn plannen waren zei hij gelaten dat ie toch maar weer met project schuur verder moest. Niet van harte, maar ja, wat moet dat moet.

Jan heeft een schuur zoals vroeger het winkeltje van Malle Pietje eruit zag. Veel rotzooi, een hoop gestommel als ie iets nodig heeft, maar hij vertelde altijd dat ie precies wist waar alles lag. Wist.

De schuur groeide dicht. Jan klust veel. In huis neemt ie de klussen voor z'n rekening, de auto's en bus worden zoveel mogelijk door hemzelf gedaan, de wasmachine werd laatst nog weer aan het draaien geholpen, hij draait er z'n hand niet voor om. Echt top!

Maar aan opruimen heeft ie de pest. Als er weer een klus klaar is zet hij een boodschappenkratje vol spullen "even" in de schuur met de opmerking dat ie die morgen wel even uitzoekt. Dat morgen, dat duurde een paar jaar. En eindelijk kwam de morgen dan.

Vorige week kocht Jan een paar stellingkasten die hij even in de fietsenschuur plaatste. Je moet natuurlijk eerst ruimte maken voordat je bij de rotzooi kan. Dus ging er een gedeelte van zijn schuur naar de fietsenschuur en vandaag deed Jan de volgende stap.

Het afdak werd volgezet met prut en Jan had plek om de schuur opnieuw in te delen. Best veel werk. En tijdens dat indelen kwam ie kastjes en laden vol met schroefjes, boutjes, moertjes enz. enz. tegen. Heel veel sorteerwerk dus:




Ik puzzel graag. Ik sorteer eerst en dan ga ik aan de slag. Maar dat sorteren vind ik ook al leuk dus ik bood aan om te sorteren vandaag. Luisterboek op, en daar ging ik. Nooit gedacht dat van al dat prut zoveel soorten bestonden zeg! En tijdens de koffie legde Jan me meteen uit waar alles voor bedoelt was. Ik zou er technisch van worden..

Jan is, as we "speak" nog in de schuur. "Ik ga nog effies door" hoorde ik tot mijn verbazing zonet aan tafel. Zou ie er dan toch nog plezier in hebben gekregen??


2 opmerkingen:

  1. Herkenbaar, dat van klussende man die alles kan maar broertje dood heeft aan opruimen ....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mijn man heeft voor elke schroef een glazen pot met dekseltje. Het staat zo leuk, al die potjes op planken. Alleen is de rest van de garage een zootje. Een mens kan ook niet alles hebben, hè?
    Als ik 's ochtends wakker word, moet ik even denken welke dag het is...
    Lieve groet.

    BeantwoordenVerwijderen