maandag 23 maart 2020

Troostvoer.

Goedemorgen allemaal! Vandaag ga ik jullie het recept van mijn vissoep geven. Echt troostvoer momenteel.

Nu moet ik eerst even vertellen dat ik zo'n kok ben van een beetje van dit er nog bij, en oh ja, ik heb dat ook nog in mijn vriezer.. Herkenbaar? Ik denk dat ik dat een beetje van mijn moeder heb. Ik vergeet nooit meer dat ik net op kamers woonde en mijn moeder belde om te vragen hoeveel boontjes ik nodig zou hebben voor in m'n eentje. Haar antwoord? "Tja, een handje vol denk ik". Dus op deze manier zal ik mijn recept ook aan jullie vertellen. Mijn advies? Proef vooral goed voor voordat je het aan anderen voorschotelt ;)

Gaat ie: men neme, voor een flinke pan vol:

2 netten tomaten
2 (rode) uien
2 tenen knoflook
2 blokjes visbouillon
1 liter water
gedroogde dille
eventueel zeezout en peper
bakje wokgarnalen
pakje zalm (maar er kan ook witvis doorheen, wat je maar voor handen hebt uit je voorraad..)

Snijd de tomaten in stukken, de uien in ringen en de knoflook in plakken. Kook het water en gooi de bouillonblokjes daarin.(in een maatbeker of zoiets). Snijd de vis in grove stukken.

Fruit de uien en knoflook zachtjes aan. Doe daarna de tomatenstukken erbij en laat het geheel een poosje op laag vuur sudderen. Als de tomaten een beetje pulp zijn geworden mag de bouillon erbij. Nu nog zo ongeveer een minuut of 7 koken zodat de tomaten echt zacht zijn geworden. Gas uit.

Zet dan de staafmixer erop. Beetje voorzichtig anders heb je een keuken schoon te maken. Of je moet niets te doen hebben natuurlijk.. Als de soep een voor jou gewenste substantie heeft mag de vis erin. Gas aan. Even meekoken. Dille erbij en eventueel naar smaak wat zout en peper.

Wij hadden er een focacciabroodje bij. Verkregen via de app toogoodtogo. Tipje misschien?
Eet smakelijk!!

4 opmerkingen:

 1. Op die manier kook ik ook. Lekker, gaan we woensdag eten denk ik. Dank je wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lekker! Mijn favoriete soep. Maar dan zonder vis...
  Succes met je nieuwe blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk je nieuwe blognaam! Ik ben je gaan volgen, maar zie nu dat het account van mijn dochter eraan gekoppeld is? Geen idee hoe dat kan, haha, maar bij deze reactie staat wel de goede foto! Blijf gezond!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vandaag eindelijk gemaakt. Met nog een venkel en paprika erin. Lekker!

  BeantwoordenVerwijderen