maandag 6 april 2020

Huismus.

Ik moet jullie wat bekennen. Ik ben een echte huismus. Lekker tutten in en om het huis, beetje creatief bezig zijn, koken, de tuin doen en soms een aflevering van een serie op Netflix kijken is voor mij al genoeg om tevreden te zijn. Deze eigenschap komt in deze tijd goed van pas..

Maar natuurlijk kan ik ook volop genieten van een weekendje weg in Pino, ons Volkswagen campertje. Vooral van de meetings, die beginnen zo in April. Weer de vrienden zien, die we hebben leren kennen door onze gezamenlijke interesse, gezellig bijkletsen onder het genot van een drankje en een hapje (vaak ook van de BBQ), dat dus. En dat missen we nu. We hebben er zelfs al over gedacht Pino in het tuinhuis te zetten en daarin een paar nachtjes te slapen. Maar da's toch niet hetzelfde zonder al onze vriendjes : |

Dus maakten we er aflopen weekend zelf maar wat van. Jan had, op verzoek van zijn baas, vrijdagmiddag al vrij. Ik bakte een lekker brood met appel, rozijnen en amandelen met een beetje chocolade erover en zorgde dat dat ding warm uit de oven kwam toen Jan thuis arriveerde. Hmm lekker..


's Middags, op een tijdstip dat we verwachtten dat het niet druk was in het bos, wandelden we een stuk. Boris kan daar ook echt van genieten. Ik durf 'm niet meer los te laten lopen,  bang dat ie een keer wat uitvreet en ik zo toch onbedoeld in contact kom met de baasjes van soortgenoten. Had ik al genoemd dat ik overdreven voorzichtig ben ;) Ik schaam me er niet voor...Deze kwamen we tegen tijdens het wandelen. Ik hou ervan!Zaterdag ging Jan weer verder in de schuur.  Er lijkt geen eind aan te komen. Als ik binnen ben zie ik, als ik m'n mobiel ff tussendoor check, spullen uit die schuur langskomen op M.P. Grappig.. het eerste is al verkocht en opgestuurd.  En ik? Ik ontdooide de vriezer. Met de föhn. Ach ja, ik moet toch iets met dat ding momenteel...De deur van het apparaat sloot niet meer goed. Tijd voor actie dus.


En ik "bakte" een bokkenpootjestaart. Leuk om eens iets nieuws uit te proberen. Hij was goed gelukt. Ga ik nog eens doen, maar dan weer een ander nieuw recept.De tulpen kreeg ik van Jan, toen hij de boodschappen had gehaald zaten deze er ook bij. Lief hè?


Zondag waren we voornamelijk thuis. Alleen zo tegen een uur of 2 wandelden we hier in de buurt een stukje met Boris. We kwamen bijna niemand tegen. En toen het hondenspeelveld vlakbij ons huis leeg bleek te zijn mocht Boris even los. Geweldig vond hij dat!

Verder brachten we onze dag in de tuin door. Geen straf hoor.
De BBQ werd aan het eind van de dag uit de "verpakking"gehaald en zo genoten we later van een maaltijd in de zon.

Best uit te houden in huis en tuin. Nog steeds wel. Het blijft stiekem ook wel een uitdaging om elke dag weer gemotiveerd te blijven , maar ik doe mijn best. En jullie?


4 opmerkingen:

  1. Ik vind je bokkenpootjestaart zo grappig!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jullie hebben een riante tuin! Daar is het met dit weer heel goed toeven.
    Mijn voorkeur gaat uit naar je vers gebakken brood, dus als je een stukje overhebt...
    Lieve groet

    BeantwoordenVerwijderen