woensdag 8 april 2020

Stipjes zetten.

Ik vertelde jullie al over het kastje dat ik aan de weg heb staan. Nu staan er voornamelijk boeken in, zo kan ik toch nog een steentje bijdragen in deze crisis in de vorm van een boek.

Regelmatig worden er ook leuke dingen naar het kastje gebracht. Eergisteren een kookboek van Jamie, dat heb ik er maar even uitgepikt, toch leuk om eens een lekker nieuw recept te proberen. Ik ben een fan, en dit boek had ik nog niet.

Vorige week stond er een plastic tas bij het kastje. Jan was op dat moment even bij de bus voor bezig, en hij hoorde al dat er iets neergezet werd. Wie het gebracht had wist hij niet. Hij gaf de tas aan mij en ik ontdekte tot mijn vreugde dat er 2 leuke kleine theepotjes in zaten. Een groene en een blauwe. De groene met bekers erbij, de blauwe met lieve kleine kopjes. "Daar kan ik wel wat mee"! ging het door mijn hoofd. De spulletjes werden in de gang gezet en het broeden begon.

Ik heb een hobby moet je weten, stippen. Met porseleinverf op aardewerk. Op vazen, borden, kannetjes, wat maar voor handen is. Zo leuk om te doen!

Ik brainstormde wat, deed wat inspiratie op op Pinterest, wikte en woog, en toen wist ik het. De verf en de spulletjes werden tevoorschijn gehaald en het stippen kon beginnen:


Het basisprodukt. Eerst ontvet je het met een goede ontvetter.

De eerste stipjes staan erop. Laten drogen..De tweede laag. Heel zachtroze.

En dan nog een gebroken wit laagje. En, als je heel goed kijkt, een klein rood stipje in het hartje van de bloemetjes.

Het dekseltje wordt ook niet vergeten.

De kopjes nog een bijpassend bloemetje, en het set is klaar :)

Tijd voor het groene set:


De kleurtjes zijn uitgezocht. 

Daar gaan we..Bloemetjes en vogeltjes, ik hou er toch van :)
Nu moet de boel eerst flink drogen, ik laat het meestal een paar dagen met rust. Dan gaat het de oven in, die zet ik op 160 graden en ik zet de klok op 45 minuten. Als alles afgekoeld is mag het er weer uit. Dan is het vaatwasmachinebestendig.

Het is zulk leuk werk dit, echt verslavend. Wil je ook gaan stippen? Google er maar even op. De spulletjes en ook een leuk boek zijn allemaal wel via het internet te bestellen. Veel plezier alvast!

P.s. Ben jij de gulle gever? Laat me het even weten, ik ben stiekem best benieuwd!

8 opmerkingen:

 1. Gaan de setjes nu in de verkoop, of heb je zelf nog plek in je (thuis)kast?πŸ˜‰

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ooit een stippelcursus gevolgd, toch die spulletjes nog maar eens uit de kast halen want ziet er bij jou hartstikke leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh leuk als ik je kan inspireren, ik word daar blij van 😊

   Verwijderen
 3. Wat zijn die ontzettend leuk geworden!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh prachtig! Ik ben dol op bloemetjes. Wat heb je dat superleuk gedaan zeg!

  BeantwoordenVerwijderen