dinsdag 21 april 2020

Sparks in de tuin.

Time flies when you're having fun.. Nou, de fun is er momenteel nogal vanaf, maar toch vliegt de tijd. Alweer de vijfde week "binnen" zitten gehad. Ik moet nog erg moeite doen om de schwung erin te houden. Druk op zoek naar de sparks, om maar in mijn eigen blog-taaltje te zeggen.

Zat te doen nog steeds in en om huis. De tuin vordert al flink, maar ik heb nog een stukje te ontginnen. Ach ja, elk jaar nam ik mezelf voor één en ander eens goed aan te pakken, maar meestal ontbrak me de tijd (en zin ook wel eerlijk gezegd). Nu voelt de drang toch groter om me nuttig te maken, dus de tuin vaart er wel bij.

Ook hebben we weer gezelschap van de buxusmot. Vorig jaar zag Jan online een verhaal van een man die met de hogedrukspuit die dingen uit de struiken had gespoten. Dus zo'n geval op M.P. gekocht, en warempel, het hielp! Nu pak ik het maar weer rigoureus aan. 's Morgens gaan m'n laarzen aan, ik start dat ding op, en verniel de vorm van m'n struiken vol passie. Poeh, best eng als je ziet hoe ze er nu uitzien, doet me denken aan de coronakapsels die langskomen op Facebook :)) Ach, komt goed. Over een poosje maak ik er weer een mooie vorm in, ik kan me er al op verheugen..

Verder zorg ik voor vers voer. Pluksla en spinazie ingezaaid in "de koude bak", aardbeienplantjes uitgepoot, de fruitbomen hebben een snoeibeurt gehad, dus wat dat betreft is het een kwestie van pappen en nathouden. Elke avond met de tuinslang rond doet eigenlijk toch wel wat. Wist ik ook wel maar ja.. kwam er nooit zo van.. bloos...

En dan was het daarna tijd voor de plantjes. Maar ik kom momenteel nog niet in winkels, en Jan heeft er ook geen kaas van gegeten, dus wat nu? Vrijdag, toen we een mooie fietstocht in de buurt maakten, zagen we de oplossing. Plantjes aan de weg. Op wel 4 verschillende plekken langs de route. Meenemen ging even niet, mijn fietstassen zaten vol met thermosfles, cakejes, picknickkleed enz, dus daar was op dat moment geen ruimte voor. Oplossing? Op zaterdag, op weg naar de Tondense en Empense heide, waar we gingen wandelen, erlangs.Even van de fiets af, de benen strekken 


Ruggensteun bij elkaar.. Zie je die haarband? Zelf gehaakt, mijn haar ontploft na 2 maanden  zonder knippen :)


Dahliaknollen, vergeetmenietjes, stokrozen, geraniums en nog veel meer leuks stond er te koop in de verschillende kraampjes. Ik heb zoveel gekocht, dat de grond bij de achterbank van de Passaat vol was. In de kofferbak zat Boris, en die lust alles, dus vandaar.

Zondag begonnen we met ontginnen. En gisteren ben ik verder gegaan. Inmiddels staat de helft van de plantjes in de grond en in emmers. De rest wacht. Ik denk dat ik vanmiddag de tuin opzij ga doen. Foto's gaan zeker nog volgen. Maar voor nu.. het geeft me zoveel voldoening, zo'n tuin vol nieuws! Had ik eerder moeten doen! ;)

4 opmerkingen:

  1. Enorm veel buxus had ik hier, haagjes en solo in potten. Totdat de rups van de buxusmot zich er tegoed aan ging doen. Na jaren aanmodderen (rupsjes iedere dag eruit plukken) en zelfs een aantal keren gif spuiten (totaal tegen mijn principes) besloten we een aantal jaren geleden om iedere buxus eruit te gooien. Een struik werd vergeten, stond ergens achteraf. En die ene, die doet het nu hartstikke goed, en geen mot of rups meer te bekennen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh echt? Haha dan ga ik nog ff door met dat apparaat 💪🏻

    BeantwoordenVerwijderen
  3. heerlijk he in de tuin aan de slag!! geniet!

    BeantwoordenVerwijderen