donderdag 30 januari 2020

Het Schatkastje.

Ik vind het zo leuk! Van die kraampjes die langs de weg staan. Met boeken of groenten, bloemen of spulletjes. Ik rijd er zelfs voor om.

Zoals jullie heel misschien wel van mij weten, ik maak graag zelf dingetjes. Haken, kransen van natuurlijke materialen plakken, dingetjes van macramé, en momenteel heb ik ook nog een nieuwe hobby erbij. Stippen. Met porseleinverf op servies, maar ik ontdekte ook dat stippen met plakkaatverf op hout, en dan even afwerken met een vernis uit een spuitbus, heel erg leuk gaat. Ik maakte al verschillende dingen.

Als je bij mij binnenkomt valt het je misschien wel op. In de kamer hangen meerdere kransen, het gestipte serviesgoed en dienbladen zijn ook aanwezig, om maar niet te spreken van de hoeveelheid gehaakte en gebreide kussens. Er kan niet zo heel veel meer bij, ik wil er ook geen uitdragerij van maken. De familie en vrienden zijn ook al voorzien van verschillende zelfgemaakte dingetjes, immers, wat is er leuker dan een zelfgemaakt cadeautje?

En dan? Hoe kan ik nu toch doorgaan met knutselen zonder de kasten vol met spulletjes, die eigenlijk te leuk zijn om achter slot en grendel te verdwijnen?

1 en 1 is 2... Er moest een kastje komen aan de weg. De naam had ik al. Het Schatkastje. Een kastje waar je langs op loopt, en dan even stil blijft staan en die ene "schat" vind. Met ook een afdeling minibibliotheek. We zochten op M.P., en daar vonden we een pakket waar een prachtig kastje mee in elkaar kon worden gezet. Voor een schappelijk prijsje. Jan ging aan de slag (de schat) en nu staat het er:


Het Schatkastje, met mooi weer zet ik 'm open, en anders is de deur gewoon niet op slot..

Gehaakte en geknoopte spulletjes

Gestipte afdeling, alles kan ook in de afwasmachine.
Ik ben er zo blij mee! Natuurlijk werd er hier in het dorp eerst een beetje gereserveerd op gereageerd. Maakte me ietsje onzeker, maar ach.. De leuke reacties die ik toch ook vaak krijg sterken me in de overtuiging dat ik ermee door moet gaan.

Nee, de hoofdprijs verdien ik er niet mee. Dat kan ook niet, alles wat erin staat is niet duur. Het moet toegankelijk zijn voor iedereen. Maar de lol die ik heb als er weer een paar boeken geleend zijn of iets verkocht is, is zo leuk!

Vanochtend ruimde ik nog een la met haakspulletjes op. Daar kwamen nog wat gehaakte slingers uit. Weer opgehangen in het kastje. Zo houd ik het leuk voor degenen die vaker even langs komen kleppen. Nieuwsgierig geworden? Als je me een mailtje stuurt wil ik je met alle plezier mijn adres geven hoor. Nou, tot ziens dan maar, ik verheug me erop!!

6 opmerkingen: